به گزارش خبرگزاری مره به نقل از خبرگزاری کویت ( کونا)، دکتر محمد حسین فنظر مورخ تونسی در حاشیه همایش " گفتگوی تمدنها " در کویت با بیان اینکه کشورهای اسلامی باید مبانی اعتدال و میانه روی در اسلام را تحکیم و تثبیت کنند، اظهار داشت: فعالیتهای مشترک در کشورهای اسلامی به تحکیم روابط میان ملتها و تثبیت تمدن اسلام خواهد شد و در رویارویی با کشورهای غربی منجر به ارائه چهره واقعی اسلام می شود.
وی در ادامه به اهمیت تثبیت مبدأ عدالت، اعتماد بر گفتگو و تسامح برای رفع مشکلات اشاره کرد و افزود: روابط میان کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در راستای ساماندهی ارزشهای دین اسلام تأکیدی بر گفتگو و تسامح خواهد بود.
مورخ تونسی در ادامه هدف از برگزاری کرسیها و نشستهای گوناگون در رابطه با گفتگوی تمدنها و ادیان را تلاش برای مبارزه با افکاری اعلام کرد که منجر به افزایش برخورد تمدنها می شود تا در راستای آن گفتگوی تمدنها در جهان ایجاد شود و تصریح کرد: این وظیفه کارشناسان و اندیشمندان در کشورهای اسلامی است تا برای حمایت از گفتگوی تمدنها با وجود اختلاف نژاد، دین یا رنگ تلاش کنند.
دکتر محمد حسین فنظر مهمترین تعرضاتی را که فرهنگ تسامح و اعتدال در جهان اسلام با آن مواجه است نادانی و فقر اعلام کرد و گفت: اینها از بیماریهای اجتماعی هستند که نیاز به تغییر افکار و اندیشه دارند تا در پی آن فقر و بی سوادی در جهان به ویژه در کشورهای اسلامی از میان برود.
وی در ادامه اشاره کرد: دین موضوعی مقدس است که ما به آن احترام می گذاریم و فراهم آوردن شرایط مطلوب برای مسلمانان برای اقامه شعائر دینی آنها ضروری است، زیرا ما قبول نمی کنیم که برخی به منظور دستیابی به اهداف سیاسی خود از آن سوء استفاده کنند و یا تعادل و توازن اجتماعی را بر هم بزنند.
نظر شما